Den ofrivillige Frälsaren!

Ja, så får han väl kallas om man använder hans egna ord, ty gubben är trött på tjatet om förnyelse och religiösa associationer. Han är ju trots allt en gråsosse, inte Jesus, och i det här fallet håller jag helt med honom.

Personligen tycker jag att SAP har gjort ett överraskande bra val – kanske inte politiskt, kanske inte strategiskt, kan inte med förnyelse, kanske inte Obama – men vad som verkar vara en jordnära, ärlig och trevlig man. Inte så mycket tillgjort, inte så mycket hokus-pokus; varken Damberg eller förskoletjejen vad-hon-nu-heter (Edit: Veronica Palm). Jag gillar honom redan mycket bättre än vår totalt pondusfria statsminister – trots att Juholt tillhör fiendelägret och trots att jag tidigare, men absolut inte längre, röstat på Moderaterna. Men vad vet jag, det är ju ingen utanför Rörelsen som överhuvudtaget vet vad karln går för.

En sak är i alla fall säker, det är en gråsosse som står närmare sitt norrländska ursprung, Norrlands Guld, och de gamla metallarna hemma i socken, än storstadsstockholms Versace-väskor, Pride-retorik och plånboksfanatism. Låt hoppas att han ges utrymme att uttrycka det också!

Så säger T&F. Aftonbladet. Aftonbladet.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Håkan Juholt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s